Наші контакти:

Association publique de Tcherkassy "Centre francophone ALLIANCE",
TCHERKASSY, UKRAINE
tel. +380(63)200-24-40
___________________________________________________________
Черкаська міська громадська асоціація «Франкомовний центр АЛЬЯНС»,
м.Черкаси, Україна
___________________________________________________________
e-mail: francentre(@)gmail.com
сайт: www.francentre.blogspot.com
www.facebook.com/francentre ___ www.twitter.com/francentre
     У  лютому цього року до нас в Черкаси завітав з дружнім та діловим візітом   Жан-Марк Бобішон, наш французький партнер із Ліцею ім. Луї Армана, що в м. Пуатьє. Він  задоволенням зустрівся зі студентами нашого «Альянсу».
     
     Цього разу ми продовжували знайомити Жан-Марка з Україною. Ми теж із задоволенням скористалися  нагодою потрапити до Львова,  міста, яке ми дуже цінуємо за властиву тільки йому сонячну атмосферу постійного свята. Хотілося побачити на власні очі ті зміни, які там відбуваються  кожний рік і заслуговують на увагу.
    
     Для цього було потрібно достеменно оволодіти знаннями  з історії міста, заснованого Данилом Галицьким, особливостями його топографії, а також добре  поміркувати і підготувати заздалегідь всі побутові питання для того, щоб зробити перебування нашого французького друга якомога  приємнішим, наповненим гарними емоціями та незабутніми враженнями. Уява завжди малює перед очима нові напрямки для відкриттів. Тому попрацювати треба було багато, але дуже приємно.

     Жан-Марк надзвичайно сумлінно слухав львівські байки, та всмак просочився красою цього міста. Під час нашої подорожі ми разом освідчилися в коханні місту Лева; знечів’я потрапили на закриті збори львівських масонів; залюбки скуштували  різноманітних смаколиків – українських, польських, австрійських, єврейських; спустилися до копальні кави, де нам запропонували оригінальну запаяну каву, яку власноруч приготував дуже зухвалий шахтар; зробили багато приємних відкриттів, повільно блукаючи вулицями, встеленими лагідною львівською бруківкою.

     Наш француз повернувся додому збагачений напрочуд приємними відчуттями та нестримним бажанням повернутися сюди знову з друзями.

Встроенное изображение 1Встроенное изображение 4Встроенное изображение 3Встроенное изображение 2