Наші контакти:

Association publique de Tcherkassy "Centre francophone ALLIANCE",
TCHERKASSY, UKRAINE
tel. +380(63)200-24-40
___________________________________________________________
Черкаська міська громадська асоціація «Франкомовний центр АЛЬЯНС»,
м.Черкаси, Україна
___________________________________________________________
e-mail: francentre(@)gmail.com
сайт: www.francentre.blogspot.com
www.facebook.com/francentre ___ www.twitter.com/francentre

Тиждень франкофонії (день третій)


24 березня 2016 року в рамках святкування Тижня Франкофонії у Черкаському Франкомовному центрі «Альянс» любителі французької мови переглянули франко-бельгійську комедію «Rien à déclarer» французького режисера і актора Дані Буна.  

     * 90-і роки. Під час усунення франко-бельгійської кордону бельгійський митник (бельгійський актор Бенуа Пульворд)-франкофоб отримує в «напарники» митника-француза (французький актор Дані Бун) ... Не все виходить в їхній кар`єрі, вони тільки й мріють про зростання і взагалі хочуть хоч чимось відзначитися. Вони знайомі один з одним досить добре, але відчувають більше негативні емоції по відношенню один до одного. До того ж один з них француз, а інший бельгієць, не завжди все добре між цими національностями, хоча багато спільного є в історії. Однак відбувається те, що просто змушує їх об`єднати спільні зусилля для виконання однієї дуже небезпечної справи. Тому, незважаючи на свою неприязнь і навіть національність, вони вступають в союз для спільного блага, а все інше відсувають убік. *

      Тема вільних європейських кордонів на території Шенгенської угоди вкрай актуальна сьогодні. Після перегляду фільму юні глядачі дізналися історію утворення Шенгенського простору, головні принципи його  формування. Ми поговорили об особливостях франко-бельгійських відносин, о валлонах і фламандцях.  Познайомились з творчими біографіями акторів, виконавців  головних ролей. Обговорили трагічні події у Брюсселі -  низку терактів 22 березня 2016 року.

     26 березня о 15.00 ми запрошуємо знавців французької мови перевірити свої лінгвістичні здобутки під час диктанту. До нових зустрічей!