Наші контакти:

Association publique de Tcherkassy "Centre francophone ALLIANCE",
TCHERKASSY, UKRAINE
tel. +380(63)200-24-40
___________________________________________________________
Черкаська міська громадська асоціація «Франкомовний центр АЛЬЯНС»,
м.Черкаси, Україна
___________________________________________________________
e-mail: francentre(@)gmail.com
сайт: www.francentre.blogspot.com
www.facebook.com/francentre ___ www.twitter.com/francentre

Тиждень франкофонії (день другий)

                       В рамках святкування Тижня Франкофонії у Черкаському Франкомовному центрі «Альянс» 23 березня 2016 року відбулась  зустріч учнів в Поетичній вітальні. Любителі французької мови з Першої міської гімназії, гімназії № 9 із викладачем Наталією Павлівною Затока, СШ № 3, 17 , всього 22 учні, підготували і натхненно прочитали вірші французьких поетів Артюра Рембо, Жака Превера. Юні любителі французької поезії отримали в дарунок книжки французькою.
                     Жан Нікола́ Артю́р Рембо́ — французький поет-символіст. Він народився 20 жовтня 1854 в містечку Шарлевіль, в Арденнах, на північному сході Франції в буржуазній сім’ї. З дитинства Артюр був слухняним, блискуче вчився. Його здібності всіх вражали. Учитель Жорж Ізомбар підтримував перші спроби юного поета. З шести-семи років він почав писати прозу, а після вірші.

                     Перший досвід  такого зібрання буде продовжено на щомісячних поетичних зустрічах за участю французьких викладачів, членів асоціації « Інтерлінгва», молоді з міста Рошешуар. У квітні ми плануємо запросити на екран СКАЙПу пані Марі-Луіз Віньо, заступника директора Коледжу Рошешуару, яка із задоволенням поділиться своїми літературними уподобаннями. Чекайте інформацію на ваші електронні адреси. Ось чудова фотографія всіх учасників у французькій бібліотеці нашого «Альянсу». А 24 березня о 15.00 ми запропонуємо для перегляду фільм Дані Буна « Rien à déclarer ». До нових зустрічей! 

 більше фото