Наші контакти:

Association publique de Tcherkassy "Centre francophone ALLIANCE",
TCHERKASSY, UKRAINE
tel. +380(63)200-24-40
___________________________________________________________
Черкаська міська громадська асоціація «Франкомовний центр АЛЬЯНС»,
м.Черкаси, Україна
___________________________________________________________
e-mail: francentre(@)gmail.com
сайт: www.francentre.blogspot.com
www.facebook.com/francentre ___ www.twitter.com/francentre

Метеорит-9: Париж, 29 вересня 2011

Дорогі друзі, 5 учнів Фізико-математичного ліцею міста Черкаси разом із Лідією Григорівною Гвоздь, викладачем історії і права, перебувають у Франції з 28 вересня до 16 жовтня 2011 року на запрошення Технічного ліцею ім. Луі Армана в рамках програми " Пуатьє-Метеорит-9". Ця програма передбачає - знайомство з Парижем та Діснейлендом; - навчання в Технічному ліцеї ім. Луі Армана; - візит до заводу групи SAFRAN (Міжнародна група високих технологій : аерокосмічні силові установки, авіаційне обладнання, оборона і безпека та комунікації); - зустрічі в університеті Пуатьє; - перебування в країні Метеориту, як називають місто Рошешуар, що знаходиться в регіоні Лімузен; - поїздка до Футуроскопу Пуатьє. Ліцеістів приймають в родинах учнів класу пана Жан-Марка Бобішона, викладача механіки, та в родині пані Фредерік Піно, викладача історії і географії. Заняття з предметів механіка, математика, англійська мова, спорт, французька мова, історія і географія відбуваються за відповідним розкладом. Відбувається спільна робота над проектом співробітництва, який буде мати своє продовження під час візиту французької делегації до ФіМЛі з 12 до 19 квітня 2012 року.
Фото 076 - перший день подорожі 29 вересня почався у французькій столиці із відвідання її символу, Ейфелевої вежі. Бюст інженера Гюстава Ейфеля, конструктора "залізної леді".
Фото 079, 080 - перед прогулянкою по Сені на річковому трамвайчику.
Фото 084, 087, 089 - прогулянка на річковому трамвайчику, під час якої гід познайомив ліцеїстів з основними визначними місцями французької столиці, які розташовані вздовж Сени : - La Tour Eiffel - Les Invalides - L Assemblée Nationale - Le Musée d'Orsay - L' Institut de France - La cathédrale Notre-Dame - La bibliothèque Nationale de France - L' Hôtel de ville - La Mairie de Paris - La Consiergerie - La Place de la Concorde - Le Grand Palais - Le Palais de Chaillot - La Statue de la Liberté
Фото 092, 093, 094 - біля Лувру з працівником Національної Асамблеї паном Крістіаном Кордейро. Бібліотека Черкаського Франкомовного центру "Альянс Франсез" поповнюється і завдяки роботі пана Кордейро при допомозі Посольства України у Франції, Міністерства закордонних справ України, які забезпечують доставку літератури із Парижу до Києва.
Фото 095 - Опера Гарньє
Фото 096 - на Єлісейських полях
Фото 097 - Тіма і Влад біля Обеліску Люксор на Площі Конкорд
Фото - 098 - Єлісейські Поля вночі